Om

RCDesign ägs och drivs av mig, Roger C. sedan 2008. Det har under lång tid varit en ren hobbyverksamhet med främsta inriktning design och tillverkning av möbler och audioprodukter. Jag har under stora delar av mitt vuxna liv varit intresserad av armbandsur och år 2012, i samband med att jag gifte mig och gav min fru en Omega i morgongåva, så tog mitt klockintresse ny nästan ohälsosam fart. Jag läste allt som gick om urverks uppbyggnad, problematik, hur de servades o.s.v. Min egen samling av ur växte snabbt och då jag i grunden är utbildad maskiningenjör men jobbade med IT i finansvärlden så var arbete med dessa små maskiner en otroligt givande hobby - jag får jobba med händerna och lösa mekaniska problem. I samband med att fler och fler ur servades och renoverades till den egna samlingen så fick jag så småningom förfrågningar om jag kunde tänka mig att serva ur till andra klocketusiaster. Detta gjorde jag ett tag på min lediga tid, men den stora mängden förfrågningar gjorde att det till sist blev ohållbart tidsmässigt. Jag gick ner till 80% i arbetstid i augusti 2014 och arbetade en dag i veckan i mitt eget företag med att serva och renovera klockor. Förändrade arbetsvilkor gjorde att jag i maj 2016 valde att avsluta min anställning och istället helt jobba med med mitt eget företag.

Jag har ingen formell urmakarutbildning utan förlitar mig helt på mina maskiningenjörsutbildningar i kombination med den erfarenheten jag fått av att serva och renovera 100-tals ur. Både min far och farfar var instrumentmakare/forskningsingenjörer så jag har tillbringat mycket av min uppväxt i diverse finmekaniskaverkstäder och förstod först i tonåren att det faktiskt inte är alla som har en svarv, fräs och pelarborr m.m. hemma.

Min ambition är att det skall vara ekonomiskt försvarbart att laga ett gammalt armbandsur och använda det istället för att det förpassas till en byrålåda. Jag jobbar med nya originaldelar för det mesta men ibland så finns dessa ej längre i produktion och då använder jag bättre begagnade delar, givetvis efter kundens godkännande , alt. tillverkas nya. Urmakare sägs vara de tusen maskinernas yrke, något som passar ingenjören i mig perfekt .

Copyright © All Rights Reserved