RCDesign ägs och drivs av mig, Roger C. sedan 2008. Det har under lång tid varit en ren hobbyverksamhet med främsta inriktning  design och tillverkning av möbler och audioprodukter. Jag har under stora delar av mitt vuxna liv varit intresserad av armbandsur och år 2012, i samband med att jag gifte mig och gav min fru en Omega i morgongåva, så tog mitt klockintresse ny nästan ohälsosam  fart. Jag läste allt som gick om urverks uppbyggnad, problematik, hur de servades o.s.v. Min egen samling av ur växte snabbt och då jag i grunden  är utbildad maskiningenjör men jobbade  med IT i finansvärlden  så var arbete med dessa små maskiner en otroligt givande hobby - jag får jobba med händerna och lösa mekaniska problem. I samband med att fler och fler ur servades och renoverades till den egna samlingen så fick jag så småningom förfrågningar om jag kunde tänka mig att  serva ur till andra klocketusiaster. Detta gjorde jag ett tag  på min lediga tid, men den stora mängden förfrågningar gjorde att det till sist blev ohållbart tidsmässigt. Jag gick ner till 80% i arbetstid i augusti 2014 och arbetade en dag i veckan i mitt eget företag med att   serva och renovera  klockor.  Förändrade arbetsvilkor gjorde att jag i  maj 2016 valde att avsluta min anställning och istället helt jobba med med mitt eget företag.

 

Jag har ingen formell urmakarutbildning utan förlitar mig helt på mina maskiningenjörsutbildningar i kombination med den erfarenheten jag fått av att serva och renovera  100-tals ur. Både min far och farfar var instrumentmakare/forskningsingenjörer så jag har tillbringat mycket av min uppväxt i diverse finmekaniskaverkstäder  och förstod först i tonåren att det faktiskt inte är alla som har en svarv, fräs och pelarborr m.m. hemma.

   Min ambition  är att  det skall vara ekonomiskt försvarbart att laga ett  gammalt armbandsur  och använda det istället för att det förpassas till en byrålåda. Jag jobbar  med nya  originaldelar för det mesta men ibland så finns dessa ej längre i produktion och då   använder jag  bättre  begagnade delar, givetvis efter kundens godkännande   , alt. tillverkas nya.  Urmakare sägs vara de tusen maskinernas yrke, något som passar ingenjören i mig perfekt .

Copyright ©  All Rights Reserved